Column: wijn als kado

Laatst had ik een gesprek met iemand over het wel of niet kado geven van wijn aan een wijnliefhebber. Regelmatig horen wij namelijk dat mensen dit “afgezaagd” vinden.

Blijkbaar vinden mensen het raar om iemand een kado te geven waarvan ze zeker weten dat zij het leuk zullen vinden. 

 

Altijd als er een verjaardag is vraag je jezelf af wat je de jarige kado kan geven. Een kadobon? Geld? Bosje bloemen? Flesje wijn? Dat laatste schijnt voor sommige mensen moeilijk te zijn als de jarige een wijnliefhebber is. Ik vraag me oprecht af waarom? “een flesje wijn is zo afgezaagd joh” hoor je dan.

Ik snap hier eerlijk gezegd helemaal niets van, wat is er nou makkelijker dan een kado verzinnen voor iemand die wijnliefhebber is? Je weet in ieder geval zeker dat hij of zij blij zal zijn met een fles wijn.

 

Misschien is het eng om een fles wijn te geven aan een wijnliefhebber? Bang om een slechte wijn mee te nemen? Naast het feit dat ik altijd geleerd heb dat het geven van een kado vooral om het gebaar gaat, kan je natuurlijk om advies vragen in een wijnwinkel. Als je in een wijnwinkel aangeeft dat je een kado zoekt voor een wijnliefhebber, zal de medewerker je echt niet naar huis sturen met een fles afwaswater waar toevallig het label “wijn” op staat.

 

Of misschien zijn ze bang dat de wijnliefhebber zal denken dat degene die het kado geeft niet heel origineel is met het verzinnen van kado’s?

Persoonlijk vind ik het heerlijk om een fles wijn kado te krijgen, zelfs als ik niet jarig ben. Kom maar op met die flessen, van wijn heb ik nooit genoeg. Ik vind er ook niets “afgezaagds” aan en de originaliteit van het kado kan in dit geval natuurlijk de wijn zelf zijn.

 

Ik ben zelf net jarig geweest dus ik moet nog een jaartje wachten, maar doe de eerstvolgende wijnliefhebber die jarig is een plezier en geef hem of haar gewoon een fles wijn, tenzij hij of zij ergens anders om vraagt natuurlijk.

 

Salute!