Uitgelicht: Wijn van de Kaap

wvdk logoWijn van de Kaap is een wijnwebshop die in maart 2014 is opgericht door Rick en Anne-Mae, beiden verliefd op het land Zuid Afrika en gek op wijn. Via hun webshop verkopen zij alleen wijnen van wijnhuizen waar ze echt iets mee hebben. Ze hebben de wijnhuizen bezocht en kennen het verhaal achter de wijn. Veel passie en liefde voor hun producten dus. 

 

Wijn van de Kaap vroeg ons een review van één van hun wijnen te schrijven en stuurde ons een stille wijn van Chardonnay en Pinot Noir. De bekende druivensoorten uit de Bourgogne, maar ook een klassieke blend die we tegenkomen in Champagne! Het gaat hier echter om een (stille) wijn van wijnhuis Haute Cabrière uit Franschhoek, Zuid Afrika. De Haute Cabrière is gemaakt van 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir.

 

Bij het inschenken van de wijn valt ons meteen iets op aan de kleur, heel licht zalmroze of uienkleur, en vragen we ons af: “wat drinken we nu eigenlijk? Is het wit is of het rosé?”

Haute-Cabriere-Chardonnay-Pinot-Noir-2014-8-420x420

De geur is zuiver met licht frisse tropische tonen als ananas en perzik maar er zijn ook wat romige aroma’s te ontdekken. Het is duidelijk de Chardonnay die we hier ruiken. Ook de Pinot Noir doet zijn werk en zorgt voor een licht kruidige toets. In de smaak worden we blij verrast met wat framboos en kruidigheid op de tong die ook in de afdronk aanwezig blijft. De wijn heeft een mooie ronde en zachte structuur met veel concentratie en een klein bittertje op het einde.

 

We kunnen wel stellen dat de Chardonnay deze wijn kracht en complexiteit geeft en de Pinot Noir veel elegantie toevoegt. Een wijn die prima gedronken kan worden buiten de maaltijd om, maar wellicht ook met witte asperges met verse zalm!

 

Een zalige witte of toch rosé wijn die zijn geld dubbel en dwars waard is.

 

Te koop op wijnvandekaap.nl (€12,95)